FOGLALÁS/AJÁNLATKÉRÉS

Min:
1 vendég
Max:
1 vendég

Kapcsolat

A Platános Kúria a Homokhátságon -igazi dél-alföldi, pusztai környezetben -, egy 40 hektáros birtokon található, ligetes rétekkel, és erdővel körülvéve.  Családbarát vendéglátóhely, az elmúlt századok elegáns, vidéki nyugalmat árasztó stílusával. A kúriát hatalmas teraszok veszik körül, melyekre a nevét adó öreg platánok vetnek árnyékot.
Élvezze a pihenést, nyugalmat a kúria kertjében, a medence hűs vizében, vagy a napozóteraszon. A téli hónapokban melegedjen meg a szauna házban egy kellemes séta után, vagy kényeztesse megfáradt testét masszázzsal, egy kiadós lovaglás után.

Hosszan elnyúló legelők, vizenyős rétek váltakoznak itt kisebb-nagyobb erdőligetekkel. Sok tíz kilométert megtehet a pusztát lovagló ember anélkül, hogy akadály kerülne útjába.Könnyű lovaglásnyi távolságra van tőlünk, a madárvilágáról méltán híres szegedi Fehértó, a gyönyörű Dongéri-főcsatorna, amely mentén a Tiszához lovagolhatunk. Ellátogathatunk az alig 12km-re lévő ópusztaszeri emlékparkhoz. Megnézhetjük hazánk első hindu templomát, de két napos túra keretében megismerhetjük az egész világon egyedi bugaci ősborókást is.

A kisnemesi kúria épületben 8 szoba biztosítja az intimitást, a meghitt, kislétszámú vendéglátást, így minden vendéget egyedi figyelemben részesítünk. Szobáink minden igényt kielégítőek, klimatizáltak, egyedi, stílusos fürdőszobával és wifi kapcsolattal rendelkeznek. Társalgó és olvasósarok szolgálja a közös társasági helyszínt.

A gasztronómiában is, mint a kúria egész szellemiségében ötvözni kívánjuk a klasszikus, természetes alapanyagokból építkező konyhát, a mai, modern trendeken alapuló étkezési kultúrával. Nálunk békésen megférnek egymás mellett a múlt századi búbos kemencében készült ételek, és a XXI. század kulináris újításainak megfelelő fogások. Executive séfünk, a két Gault&Millau sapkás, Ekler Viktor gondoskodik róla, hogy vendégeink elé kerülő tányérok egy-egy gasztronómiai remekek legyenek. A kúria fűszerkertjében megtermett növények jól kiegészítik a helyi gazdáktól beszerzett alapanyagokat. A hely szellemének megfelelően italokból is csak saját készítésű szörpöket, és a család balaton-felvidéki szőlőbirtokáról származó fehér- és vörösborainkat, jófajta gyümölcs pálinkáinkat kínáljuk fogásaink mellé. A gazdag reggelikhez elengedhetetlen a háziasszony által készített lekvárok, illetve a környező tanyavilágból beszerzett friss házi tej, vaj és különböző ízesítésű sajtok széles választéka.

A környék is számos lehetőséget kínál, tekerjen kerékpárjainkon az Ópusztaszeri Nemzeti Parkig, vagy fedezze fel a Fehér-tó egyedülálló madárvilágát, válogasson Szeged városának megannyi kulturális programlehetőségéből. Kiváló, termálvizes fürdők is nagy számban várják a látogatókat 20km-es körzeten belül.
  • Cím Balástya, Őszeszék tanya 236, 6764 Hungary
    GPS: 46°23’29.8″N 19°58’11.0″E

Értékelés

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük