FOGLALÁS/AJÁNLATKÉRÉS

Min:
1 vendég
Max:
1 vendég

Kapcsolat

Nálunk így üdülhet: ébredést követően kiadós reggeli, utána egy séta vagy biciklitúra a gyönyörű vidéken. Kedvére festhet,vagy elolvashatja azokat a könyveket, amelyekre eddig nem volt ideje. A napot egy finom pohár borral zárhatja kertünkben a csillagos ég alatt.Az időjárás nem befolyásolja az itt tartózkodást, legfeljebb szűkíti a kültéri programok sokszínűségét.

A Káli Art Inn a Káli-medence természetvédelmi területén fekszik, közel a Balatonhoz. Kitűnő ételekkel és borokkal, odaadó kiszolgálással és a környező vidék szépségeivel kényeztetjük Önt. Kapcsolódjon ki, érezze jól magát, és felejtse el egy kicsit a rohanó világot. Felejthetetlen nyári pihenést kínálunk Önnek.

Gasztronómiai élmények ünnepségek és rendezvények keretében: olyan, igazi ínyencnek való ételeket kínálunk Önöknek, amelyeket különlegesen ízesítünk a saját kertünkből származó fűszerekkel. Élvezze az ínycsiklandó ételeket és a kiváló helybéli és más tájakról származó magyar borkülönlegességeket. Kóstolja meg ezeket az ételeket és italokat újonnan nyílt éttermünkben vagy teraszunkon.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyik legértékesebb gyöngyszeme a Káli-medence. Ez a vidék télen nyugodt, tavasszal tündöklő, nyáron pezsgő, és ősszel elbűvölő.

 A medence földrajzi középpontjában fekvő Köveskál település neve a honfoglalás körül itt letelepedett Kál nemzetség emlékét őrzi.

Köveskál bortermelő vidéken fekszik, a 17-18. században számos borkereskedő telepedett itt le, s épített nagy polgári házat. A bort nagy szekereken egész Bécsig szállították, s a helyiek emlékezete szerint boruk híresebb, keresettebb volt, mint a badacsonyi…

A Káli Art Inn két fő épülete és néhány melléképülete is ebben a korban épült.  A főépület többször cserélt gazdát, és egy rövid ideig tiszti kaszinóként is működött.  Majdnem eredeti állapotban maradt fenn, manapság három lakosztálynak ad helyet.

A vendégház 2000 óta  fogad vendégeket, mára összesen 15 szobát alakítottunk ki.

A szállóvendégek kényelmére  2009 óta saját éttermet üzemeltetünk. Éttermünk magas minőségű, helyi alapanyagok felhasználásával szolgálja elsősorban az itt megszállókat, de nagy szeretettel várja a betérő vendégeket is.

A szálloda és az étterem számos nemzetközi és hazai elismerést kapott. Ezek közül a legkiemelkedőbb: 2010-ben a Sunday Times a 100 legjobb európai szálloda közé választotta a Káli Art Inn-t és 2013,2014,2015, 2016, 2017-re a tripadvisor  utazói által az ajánlott szálláshely címet is elnyertük.

  • Cím Köveskál, Fő u. 8, 8274 Magyarország

Értékelés

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük