Ajánlatkérés

Tradicionális olasz étterem Budapesten – Trattoria Pomo D’oro


 

Étlapunk elején nem véletlenül idézzük egy gasztronómiai szakember 1839-ben elhangzott mondatát, hisz az olasz konyha meghatározó alapanyaga a paradicsom. “A zseniális ötlet, hogy a paradicsomot hozzáadják a tésztához és a pizzához, nemcsak a nápolyiak több generációját tette boldoggá, hanem mindenkit, aki szereti és értékeli az olasz konyhát.” Ezért is választottuk 2002-ben a Pomo D’oro nevet, amely ebben a formában aranyalmát, egybe írva pedig paradicsomot jelent.

Az eredetiség nagyon fontos és erre mi is nagy hangsúlyt fektetünk, ezért aztán konyhafőnökünk, Rosario az igazi tradicionális olasz ételek mellett saját receptgyűjteményéből is rengeteg fogást készít. Pizza mesterünk, Tommaso a ropogós vékony tésztájú pizzákat fatüzelésű kemencében süti, így fektetve nagy hangsúlyt a pizzák tradicionális ízének bemutatására.

Híresek a vendégtérben készülő ételek, melyek nem csak látványban lenyűgözőek, de aki egyszer megkóstolta őket, az ízükre is sokáig emlékszik. Törzsvendégeink tudják már, hogy nap mint nap új fogásokkal várjuk vendégeinket, hiszen valami érdekességet, kuriózumot mindig rejt a kínálatunk. Legyenek azok ritkán fellelhető gombák, friss halkülönlegességek vagy akár az évszakhoz igazodó idényzöldségek.

Persze a borkínálat frissítéséről sem feledkezünk meg, a közel 100 féle olasz és 100 féle magyar borból 30 fajtát tartunk nyitva, így biztosítva, hogy aki többféle bort szeretne kóstolni, az is otthon érezhesse magát.

Éttermünk színvonalát tükrözi, hogy Magyarországon a Pomo D’oro olasz étterem kapta meg elsőként az Olasz Szakács Szövetség védnöki tábláját, majd az Olasz Konyhaművészeti Akadémia ajánlását, amit az évek során több hasonló elismerés is követett.

 

Legyen a vendégünk, kóstoljon bele az igazi olasz konyha ízeibe!

  • Cím Budapest, Arany János u. 9, 1051

Értékelés

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük