A méhészet termékeit a szakma is díjazta; a 2020 Év Méze versenyen a Hajdú-Bihar megyei vállalkozás repceméze arany minősítést és a Repce kategória II. helyezését érdemelte ki. Ugyanitt díjazták a méhészet Hortobágyi BIO vadvirágmézét és napraforgó krémmézét is.

Méz-termelési szempontból rendkívül nehéz éven van túl a debreceni méhészet; elfagyásokkal és növényvédő szerek okozta méh elhullásokkal is szembe kellett nézniük, az évet mégis pozitív előjellel zárták. A tavaszi járvány időszakban megnövekedett mézfogyasztás egész évben kitartott, így folyamatos volt a minőségi méz iránti kereslet. A klasszikus piaci vásárlások mellett rengetegen fedezték fel az online méz-vásárlásban rejlő előnyöket is.

Ma már nemcsak megyei, hanem országos szinten is keresik a jelenleg 285 méhcsaláddal működő BeoBee Méhészet termékeit. Legkeresettebb továbbra is az akácméz, de a méz-rajongók egyre nyitottabbak különleges ízvilágú mézek iránt, mint a napraforgóméz, vagy a bodzás repceméz. A Gál Méhészet néven is ismert vállalkozás népszerű fajtaméze még a Hortobágyi BIO vadvirágméz is, amely nemrég nyerte el a Hortobágyi Nemzeti Parki Termék védjegyét: a védjegyet az a jellegzetes, helyi előállítású termék érdemelheti ki, amelyet a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, természetvédelmi oltalom alatt álló területen termeltek. A Nemzeti Parkban szinte érintetlen virágmezőkön gyűjthetik az édes nektárt a méhek, szorgos munkájuk eredménye pedig egy fűszeres zamatú méz-különlegesség, amely a vásárlók egyik aktuális kedvence.

Nemcsak a fogyasztók, a szakma is régóta elismeri a Gál Attila méhész által vezetett vállalkozás termékeit, sorra díjazva a mézeket. A BeoBee 2020-ban is díjazott lett, a méhészet repceméze nemcsak arany minősítést kapott, de a Repce kategória II. helyezettje is lett az Év Méze versenyen. A méhészet Hortobágyi BIO vadvirágméze és napraforgó krémméze pedig ezüst minősítést nyert el a tavaly év végén rendezett megmérettetésen, több száz induló közül.

“2020 számunkra a végletek éve volt, de igen bizakodók vagyunk a jövőt illetően. Örülünk, hogy egyre többen felismerik: a tiszta forrásból származó mézek és méhészeti termékek nemcsak télen fejtik ki áldásos hatásukat, hanem egész évben kínálják természetes, gyengéd, mégis hatékony támogatásukat.” – mondta Gál Attila, a BeoBee méhésze. 

2021-ben számos tervet tűzött ki maga elé a debreceni méhészet: jelentősen növelnék a méhcsaládok számát. E mellett prémium BIO termékcsalád bevezetésén is dolgoznak, valamint ízesített mézek felé is nyitnának; mindkettőre nagy piaci igény mutatkozik. 

A méhészet hosszabb távú céljai között szerepel egy új, nagyobb kapacitású mézcsomagoló üzem létrehozása, és külföldi piacok felé való nyitás is prémium kategóriás termékekkel.

BeoBee Méhészet elérhetőségek:

BeoBee Méhészet: Debreceni családi méhészet több mint három évtizedes szakértelemmel. A BeoBee Méhészetet Gál Sándorné és Gál Sándor alapították 1985-ben, ma már fiuk, Gál Attila vezeti a családi vállalkozást. Megközelítőleg 300 méhcsaláddal dolgoznak, gyűjtőhelyeik Magyarország védett Nemzeti Parkjaiban találhatóak. Büszkék az állandó, magas minőségre, számos díjazott fajtamézükre és különleges, ritkaságnak számító mézeikre. A szuperélelmiszerként számon tartott méhpempőtől kezdve a propoliszos krémmézen át az immunerősítő méz-csomagokig számos mézfajtát és méhészeti terméket kínálnak webáruházukban, valamint a debreceni Nagypiacon.