El tudsz képzelni akár 5000 Vespát egymás után a Balaton-felvidéken? 

2019-ben ugyanis Magyarország fog otthont adni a neves Vespa Világtalálkozónak. Júniusban, amikor már tökéletes az idő a csobbanásra,  az igazi jövés-menésekre, sőt, bízzunk benne, hogy a szélsőséges időjárástól sem kell tartani, megrendezésre kerül a Vespa Klub Magyarország szervezésében a Vespa Világnapok.

Fedezd fel idén nyáron a magyar tenger melletti szuper programot és találkozz a Vespa kultúrával.

A világ Vespa szerelmeseinek legnagyobb éves rendezvényére több tucat országból, több ezren – ha nem tízezren – érkeznek hihetetlen mértékű kilométert utazva Vespákkal, amelyeknek szeretete a legkülönbözőbb korú, világnézetű embereket is barátokká kovácsolja.

Gianni megmondja Nektek a további részleteket az eseménnyel kapcsolatban.

Film: Utadon.hu/ Film4Pro

Elsőként megrendezve Magyarországon

Mitől a legenda ünnepe? Kezdjük a robogóval. Mára már túlnőtte eredeti funkcióját, hogy csupán egy praktikus közlekedési eszköz legyen, egy igzai ikonná nőtte ki magát, amelyért több generáció is rajong. A Vespa, és a rajongók iránta érzett szerelme egyszerre született meg 1946-ban, és akkor alakultak az első Vespa klubok is. Mára 53 nemzeti Vespa klub van hivatalosan regisztrálva a Vespa World Klub tagjaként.

Ezt jól prezentálja, hogy minden évben találkoznak a világ minden tájáról érkező Vespa-rajongók, hogy megünnepeljék kedvenc kétkerekűjüket. A 2019-es esztendőben Magyarországon, a Balaton partján kerül megrendezésre a nem csupán európaiak által látogatott esemény. A Vespa első motorjának bemutatása óta egy egyszerű járműből mára ikonikus közlekedési eszközzé vált. A rajongók várható létszáma 3000-5000 közötti. A Vespa szerelmeseinek összejövetele nem más, mint egy gyönyörű mese, amely történelmet generál.

Forrás: https://vespaworlddays2019.hu/hu/