Forró tapas hétvégére készülnek Badacsonyban! / Gasztrohegy EXTRA Tapasok hétvégéje július 3-4-5.

A Gasztrohegyesek most megmutatják, hogyan képzelik a tapasokat a Balaton partján! Vulkanikus borok és tökéletes falatok, és egy igazán nyári hétvége vár mindenkit, aki körbejárja a Gasztohegy akár 10 vendéglátóhelyét!
A tavalyi nagy sikerű TAPASOK ÉJSZAKÁJA után most egy egész hétvégét szentelnek a mediterrán falatoknak, helyi megfogalmazásban:
– Lesz pisztráng kápiával és dióval, gambas pil-pil..
– Libamáj briósban, hátszín cukkini ágyon..
“A mi tapasaink sem nélkülözik a spanyol virtust és fantáziát, ugyanakkor igyekszünk főleg helyi alapanyagokból dolgozni a magyar tenger partján. Ez persze nem azt jelenti, hogy a fogásokat nem érik “tengeri” behatások! A tökéletes balatoni falatok mellé pedig nagyon jól fognak menni a vulkanikus területen termelt tartalmas borok” – mondja Budavári Dóra, a Gasztrohegy kommunikációs vezetője a hétvégéről.
HOL?
Résztvevők: Hableány, frissTerasz, Pláne Badacsony borterasz, Bonvino Borbár, Kisfaludy-ház Étterem, Tilia Borvendéglő, Istvándy Birtok és Borműhely, Borbarátok Vendéglő, Tölgyes kúria, VánkosHOGYAN?
Gyalog, vonattal, vagy biciklivel?
Bicikli bérlés: (érdemes előre jelentkezni) BestBike 06205670367
Ezeken a helyeken is bérelhetsz: Hotel Bonvino Wine & Spa, Vánkos

MI AZ A GASZTROHEGY?
Ősztől tavaszig havonta tematikus hétvégékkel jelentkező programsorozat, melyben 10 badacsonyi, télen-nyáron nyitva tartó vendéglátóhely – étterem, hotel, borbár – vesz részt. A helyek minden hónapban az adott tematika szerint összeállított gasztro programokkal, a badacsonyi borokhoz illő ételekkel várják a vendégeket. Eddig hal-, vad-, szárnyas-, grillételek, „disznóságok”, vega fogások, illetne „nagymamáink receptjei” kerültek a fókuszba, a 2020 őszén a 3. „évadba” lépő Gasztrohegyen is hasonlókra számíthatunk.

 

A Gasztrohegy nem egy fine dining esemény, a lényeg az, hogy helyi alapanyagokra épülő fogásokat kóstolhassunk végig, kötetlenül. És hogy megtapasztaljuk, télikabátban is lehet világmegváltó beszélgetéseket folytatni egy pohár bor mellett.

Következő időpontok:
2020. Október 17-18., November 28-29., December 27-28-29.,
2021. Január 23-24., Február 20-21., Március 20-21., Április 17-18. Résztvevők: Hableány, frissTerasz, Pláne Badacsony borterasz, Bonvino Borbár, Kisfaludy-ház Étterem, Tilia Borvendéglő, Istvándy Birtok (Tóti-hegy), Borbarátok Vendéglő, Tölgyes kúria, Vánkos