Program

Société Könyvklub – Borbély Alexandra az Őzről

0 / 5
Összehasonlítás Kedvencekhez Nyomtatás

Ajánlatkérés

Az őz a kegyetlen őszinteség regénye; a féltékenység, az irigység, a szenvedélyes szerelem és az igaz barátság története.
Az őz gyilkosok és áldozatok regénye. Gyilkolt Józsi, a Három Huszár kocsmárosa, és gyilkolt Encsy Eszter, a történet hőse, a színésznő: ki-ki a maga eszközeivel. De a két gyilkos mögött ott lapul a harmadik is, a legveszedelmesebb: a kor, amelyben a színésznő született, amely iszonyatba fullasztotta gyermekéveit, aknamezőre küldte Emilt, korai sírba a munkára képtelen, virágait babusgató édesapát, s örökre kipusztított Encsy Eszterből minden hitet, bizalmat, örülni tudást. Mindaz, amit az élettől kap, későn érkezik: sem siker, sem elismerés, sem pénz, még szerelem se váltja meg többé iszonyú önmagától. És Encsy Eszter, ahogy attól a társadalomtól tanulta, amelyben él, amely fölnevelte, öl: megöli az egyetlen embert, aki valaha szerette, és tettével halálra ítéli önmagát is.
Szabó Magda egyik legmegrázóbb könyvéről Borbély Alexandrával beszélgetünk.

Az olvasás magányos műfaj, de az olvasmányélmény megosztása mégis közösséget építhet. Minden hónapban kijelölünk egy könyvet, amibe mi fejest ugrunk és elmerülünk benne. Olvassátok
ti is velünk, hogy a hónap végén Ott Annával és egy ismert művésszel együtt beszélhessük meg, hogy kinek mit adott a könyv.

Értékelés

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük