Program

Múzeumok éjszakája az Aeroparkban

0 / 5
Összehasonlítás Kedvencekhez Nyomtatás

Ajánlatkérés

Történelmi repülőgépek, mesélő pilóták, reptérlátogatások, akciódús bemutatók

A Múzeumok Éjszakáján az Aeroparkban idén is életre kelnek a műszerek több repülőgép pilótafülkéjében. Fényárban úszik majd a többi között az Il-18-as, a Yak-40-es, a Tu-154-es és az L-410-es. A fedélzeten a Malév egykori kapitányai és utaskísérői mesélnek a repülés világáról, karrierjükről, a légitársaság legendás típusairól, legizgalmasabb útvonalairól, miközben a háttérben a fedélzeti rádión a torony és a ferihegyi járatok forgalmazása duruzsol.

Délelőttől éjszakáig folyamatosan indulnak a népszerű Reptérlátogatás a muzeális értékű, Malév festésű Ikarus autóbuszokkal. Ez a program előzetes regisztrációhoz és külön jegyvásárláshoz kötött. Regisztráció itt: https://www.repterlatogatas.hu/

Az esti órákban látványos és akciódús események zajlanak az Aeroparkban. Vészhelyzeti és mentési szimulációs bemutatót tart a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóság, valamint az AMS Mentőszolgálat. Kiderül, hogyan dolgoznak a drog- és bombakereső kutyák. Ezen az éjszakán a vendégek különleges repülőtéri földi kiszolgálójárműveket is megtekinthetnek a múzeumban: megismerhetik, hogyan működik a jégtelenítő autó, milyen speciális felszerelésekkel rendelkezik egy hatalmas, repülőtéri tűzoltóautó, milyen magasra tud felemelkedni egy ambulift. A népszerű előteres Zsiguli és Wartburg mellett bemutatkozik a Légiközlekedési Kulturális Központ oldtimer flottájának legújabb darabja, a Volvo 245 Transfer is.

Egész nap üzemelnek repülőgép-szimulátoraink, melyek közül az egyiket egy olyan Malév Toyota Coaster kisbuszban rendeztük be, mely annak idején a Malév transzatlanti járatait bonyolító Boeing 767-esek személyzetét szállította a repülőgép és a terminál között. Folyamatosan nyitva tart az AeroCafe, valamint a múzeum ajándékboltja, az Aeroshop.

Váltsd meg karszalagodat online, a https://www.jegymester.hu/ oldalon. (Az értékesítés május végén indul.)

Értékelés

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük