Program

Diana Krall koncert a MÜPÁBAN

0 / 5

Ajánlatkérés

Diana Krall szinte napra pontosan három éve lépett először a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadára – óriási érdeklődéstől és lelkesedéstől övezve. Akkor is Robert Hurst kísérte bőgőn, Karriem Riggins pedig dobokon. Ez alkalommal két igazán különleges vendég, Joe Lovano szaxofonos és Marc Ribot gitáros teszi teljessé a varázslatot.
2016-ban a zenekar úgy búcsúzott a Müpa közönségétől, hogy eljátszotta akkor legfrissebb, Wallflower című lemeze négy számát, a California Dreamin’-t, a címadó dalt, a Simple Twist of Fate-et és az Opheliát. A vastaps nehezen csitult, de Krall végül csak visszavonulhatott, hogy megigya jól megérdemelt tokaji borocskáját. 


Ahogy teltek a hónapok, készültek az új lemezek: 2017 májusában napvilágot látott a Turn Up the Quiet, ismét egy, Tommy LiPuma produceri munkája által megtámogatott gyűjtemény a nagy amerikai daloskönyvből. Csupa füstös-romantikus darab az esti órákra. Aztán 2018-ban jött a Love Is Here To Stay, és újból minden Krall-rajongó lázban égett, és ez alkalommal csatlakoztak hozzájuk Tony Bennett elkötelezett hívei is. Nem ez volt Krall és Bennett első találkozása: már a 2000-es évek elején turnéztak együtt, és Krall két korábbi Bennett-duólemezen is felbukkant. Ez alkalommal Bill Charlap zongorista triója szolgáltatta a kíséretet a két legenda számára.
Krall és Lovano ismerősként köszönti majd egymást, hiszen 2017 januárjában együtt léptek fel a Michael Brecker emléke előtt tisztelgő The Nearness of You című jótékonysági koncerten. Ezen a nyári estén számíthatunk arra, hogy Diana Krall legkülönbözőbb korszakaiból csendülnek majd fel kedvencek. 

Értékelés

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük