Program

A RÓMAI LÁNY / Szent Iván éjszakája a római lánnyal, Nemes Nagy Ágnessel

0 / 5
Összehasonlítás Kedvencekhez Nyomtatás

Ajánlatkérés

Vendégeink:
🔹 Döbrösi Laura színművész
🔹 Takács Katalin színművész
🔹 Adorjáni Bálint színművész
🔹 Kézdy Luca hegedűművész
🔹 Tóth Evelin énekes
Háziasszony: Juhász Anna

Nemes Nagy Ágnes a magyar irodalom egyik legfontosabb női hangja. Író, költő, gondolkodó, pedagógus. Az Újhold alapító tagja, a XX. század egyik legnagyobb tehetségű költője. Életének az alkotás volt a főszereplője, a versek írása, olvasása, tanítása, elemzése. Egy fontos helyszíne Budapest mellett Itália, Róma, ahol hosszabb időt töltött ösztöndíjjal. 1947/48 telén több hónapig a Római Magyar
Akadémián lakott Csorba Győző, Weöres Sándor, Pilinszky János, Lengyel Balázs, Hantai Simon és Reigl Judit társaságában. Ezek a hónapok a szabadságot adták neki, megihlették, kinyitották számára a költői univerzumot.
„Ami ott történt, villámerejű volt. Olyan tetőpont-élmény volt, amelyet visszanézve boldogságnak tekinthet az ember.” – írta férje, Lengyel Balázs erről az időszakról.

Szent Iván éjszakájához kapcsolódóan – egy egyszeri, különleges, szabadtéri előadáson. az Öntőház udvaron – Itália szerelmesét, a boldog Nemes Nagy Ágnest idézzük meg felolvasószínházzal és koncerttel.
Verseit neves színművészek adják elő, miközben
Tóth Evelin (ének) és Kézdy Luca (hegedűművész) zenével varázsol minket az olasz fővárosba.

👉🏼Jegyvásárlás: https://varkertbazar.jegy.hu/program/szent-ivan-ejszakaja-a-romai-lannyal-nemes-nagy-agnessel-varkert-irodalom-104615

Értékelés

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük