2019. március 1-től várnak minden érdeklődőt az Alcsúti Arborétumban az idei hóvirágünnepre, áll az esemény Facebook-oldalán.

A leírás szerint csodálatos élményben lehet részük mindazoknak, akik kora tavasszal ellátogatnak az Alcsúti Arborétumba, és megfigyelik az egyedi látványosságot nyújtó hóvirágok nyílását és a káprázatos hóvirágmezőt.

A látogatókat márciusban a hét minden napján 10 és 18 óra között fogadják, ugyanakkor felhívták rá a figyelmet, hogy a hóvirágok nyílása időjárásfüggő, így a hóvirágünnep kezdési időpontja változhat. Erről a közösségi médiában és a honlapjukon tesznek majd közzé információkat, ha szükséges.

A virágzás előreláthatóan 4-5 hétig tart majd. A teljes árú, felnőtt belépőjegy ára 1050 forint lesz, a kedvezményes belépő pedig 700 forintot kóstál. Utóbbira a nyugdíjasok, a diákok, a gyerekek, a Természetbarát Turista Kártyával vagy arany fokozatú TKM igazolvánnyal rendelkezők és a két vagy több gyermekes családok esetén a kísérő felnőttek jogosultak.

Alcsútdoboz, 2017. február 26.
Hóvirágok, tudományos néven Galanthus a Váli-völgyben fekvõ Alcsúti Arborétumban, mely József nádor egykori - 40 hektáros kastélykertje volt.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Az arborétum azt javasolja, hogy autóval a felcsúti Pancho Arénánál parkoljon le mindenki, hiszen a stadion rengeteg parkolóhellyel rendelkezik. Innen a Vál-völgyi kisvasúttal lehet eljutni a helyszínre.

Regisztráció nincs, fotózni lehetséges. Vihar esetén az Arborétum zárva tart, erős havazás esetén pedig fehér lepel boríthatja be a nyíló hóvirágokat. Kutyát, macskát és más állatokat nem lehet az Arborétumba bevinni.

Kiemelt kép: Facebook / Alcsúti Arborétum

Forrás: https://sokszinuvidek.24.hu