Itt az ideje, hogy elővegyük a naptárakat és megtervezzük a következő hónapokat! Tartsatok velünk a zimankós télben és az ébredő tavaszban, kóstoljátok meg a Hableány új étlapját, találkozzunk a Kultkikötő egyik izgalmas estéjén, vagy a Gasztrohegy kalandozásokon!

Borbarangolás borvacsora a Hableányban – január 25.

Minden évben az ősztől tavaszig tartó időszak egyik legkedvesebb programsorozata a borbarangolás: ez tulajdonképpen különleges borvacsorák sorozata, olykor zenével, kuriózumokkal, és persze a csendesebb időszakra jellemző nagy beszélgetésekkel. Szombat esténként kulináris élményekkel és meglepetésekkel várnak a régió legjobb éttermei, borászatai.

A Hableányban második alkalommal január 25-én várunk titeket, ízletes fogásokkal, tüzes badacsonyi borokkal és élőzenével.

https://www.facebook.com

Vörös és Fehér – Bujdosó x Laposa Borvacsora – február 1.

Vörös és fehér. Észak és dél. Laposa Birtok és Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet. Két család, két birtok, mindketten elkötelezettek a minőségi borkészítés és a Balaton iránt.

Ha kiülünk a teraszra északon, vagy délen, gyakorlatilag egymást látjuk. Most összekóstoljuk a két élményt!

https://www.facebook.com

Falusi Mariann és Sárik Péter – Dalolva szép az élet… csak el ne dzsesszük – február 8.

Falusi Mariann és Sárik Péter 2009 óta játszanak együtt, első műsorukat magyarországi premierje után New Yorkban mutatták be, hatalmas sikerrel. Azóta több közös produkciót hoztak létre, de legjobban kettesben szeretnek játszani. Duó koncertjeik igazi zenei csemegék, előadásukban az ismert magyar és világslágerek, jazz örökzöldek, kuplék békésen megférnek egymás mellett, ők pedig boldogan csaponganak stílusok és korok közt, míg
közönségük minden koncerten velük énekel.

https://www.facebook.com

Kepes András – Csillagok nyomában – március 28.

Kepes András az első volt, aki a Magyar Televízió képernyőjén, a nyolcvanas években sztárinterjúkat készített Cannes-ban, Berlinben, Tokióban és Hollywoodban, New Yorkban, Latin-Amerikában és a Nobel-díj átadásokon. Pénz és összeköttetések híján akkoriban ez még sok furfangot követelt.

Mikrofonja előtt megszólaltak világhírű színészek, a filmtörténet jelentős rendezői, filmesei valamint Nobel-díjas írók – Woody Allen, Gina Lollobrigida, Donald Sutherland, Jean Marais, Denis Hopper, Fernando Rey, Alexander Trauner, Elia Kazan, Federico Fellini, Martin Scorsese, Billy Wilder, Lindsey Anderson, Bernardo Bertolucci, García Márquez, ALejo Carpentier, Julio Cortázar, Mario Vargas Llosa és mások –, de eljutott a Dalai láma udvarába és Amazónia őserdejébe is. Kepes kalandos útjairól, a sztárok becserkészéséről, a színfalak mögötti világról mesél a műsorban.

https://www.facebook.com

Iván Szandra & Jász András – I heart swing – április 18.

A bársonyosan búgó hangú, hangszerét érzékenyen megszólaltató Iván Szandra nemzetközileg elismert zongorista, énekesnő és zeneszerző.

Iván Szandra turnézott és lemezt adott ki a nagysikerű Budapest Bár zenekarral, zeneszerzőként, szövegíróként és producerként magyarországi sztárénekesek repertoárját is színesíti dalaival. Szandra az elmúlt négy évben Magyarországon kívül olyan országok közönségeit kápráztatta el, mint Lengyelország, az Egyesült Királyság, Japán, Vietnám és az Egyesült Államok.

Iván Szandra hangjához, zongorajátékához és egyéniségéhez tökéletesen illeszkedik a füstös klubok hangulatát megidéző virtuóz, ugyanakkor letisztult szaxofonozást képviselő Jász Andris játéka. Andris a budapesti zenei élet sokoldalú, meghatározó egyénisége, aki édesapja hatására kezdett el szaxofonozni. 2007-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-szaxofon szakán. 2008 óta tagja a Kossuth díjas Ghymes együttesnek, állandó dalszerzője a Kéknyúl Hammond Bandnek valamint Tolvai Renátának, de rendszeresen hallhatjuk Pély Barna és Kökény Attila oldalán is.

https://www.facebook.com

Folytatódik a Gasztrohegy második évada!

A Laposa Birtokon, a Hableányban és a Gasztrohegy másik 8 éttermében egészen áprilisig havonta várjuk a tematikus hétvégéken a Badacsonyba látogatókat.

A Gasztrohegy egy különleges hegyi gasztrotúra, amit mindenki úgy jár be, ahogy számára a legkényelmesebb: a poharat és buszjegyet tartalmazó jeggyel szabadon lehet kalandozni, az 5 tételes kóstolót tartalmazó bérlettel kedvezményesen lehet kóstolni, de minden Gasztrohegy szombaton elindulnak a vezetett túrák, ahol személyesen lehet találkozni a vendéglátókkal.

Disznóságok – február 15-16.

Ez az a hétvége, amihez nincs mit hozzáfűzni. Disznótoros, füstölt illat, friss portékák a disznóvágás után, még az is lehet, hogy a borok mellé a pálinka is előkerül. Kint a deres Badacsony, bent cserépkályha, idő, pihenés, falatozás. Hogy legyen energia tovább sétálni!

https://www.facebook.com

Húshagyó kedv – március 14-15.: https://www.facebook.com

Füstölgés – április 4-5.: https://www.facebook.com