Két nap, amikor nem csak a történelmi repülőgépek játsszák a főszerepet az Aeroparkban. A legendás Ikarus gyár mintegy 40 autóbusza – köztük számos oldtimer jármű – mutatkozik be október 3-án és 4-én a ferihegyi repülőmúzeumban. A kiállítás mellett élménybuszozás is zajlik majd az Aeropark és az 1-es Terminál között. Az idősebbek így nosztalgiázhatnak, a fiatalok pedig átélhetik az igazi Ikarus-élményt.

Ezen a hétvégén a Légiközlekedési Kulturális Központ, a Közlekedési Múzeum, a Volánbusz Zrt. és számos partnere a magyar járműgyártás és közlekedéstörténet meghatározó autóbuszait vonultatja fel a repülőtéri múzeumban. Látható lesz a többi között Ikarus 66-os, Ikarus 55-ös, Ikarus 250-es, Ikarus 350-es, Ikarus 266-os, Ikarus C56, Ikarus 955, jobbkormányos Ikarus 480-as

A kétnapos találkozón egy 40 járműből álló flotta mutatkozik be. A statikus kiállítás mellett mindkét napon látványos Ikarus felvonulás zajlik 16:00 órától az Aeropark-Vecsés-Ecser-Aeropark útvonalon!

Idén sem marad el az Ikarus Talkshow, amely során igyekszünk felgöngyölíteni a legnépszerűbb típusok történetét és nemzetközi karrierjét. Vendégül látjuk a magyar autóbuszgyártás legendás alakjait, akikkel a világsikert elért típusok születéséről, tervezéséről beszélgetünk, de az is kiderül, hogy milyen kalandos módon sikerült egy-egy ikonikus járművet megmenteni és üzemképessé tenni az utóbbi években.

Szombaton és vasárnap a Volánbusz Ikarus 55 LUX autóbusza teljesít ingajáratot a Népliget és az Aeropark között. A járatok a repülőmúzeum felé 9:00 és 17:00 óra között kétóránként közlekednek. Napközben az LKK autóbuszai reptérlátogatást teljesítenek, valamint sétarepülésre viszi az előzetesen regisztrált utasokat az idén 70 éves terminálról a világ egyetlen repülőképes Li-2-ese, melyet a Goldtimer Alapítvány üzemeltet. Vasárnap autós-utazós dalokkal érkezik az Aeroparkba az énekes légiutas-kísérő, Józsa Tamara.

A programon kiállított járműveket, valamint a repülőgépek fedélzetét a Magyar Turisztikai Ügynökség útmutatásai alapján takarítjuk, és folyamatosan fertőtlenítjükZárt térben csak meghatározott létszámú látogató tartózkodhat egyszerre.