Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a nap második felétől már szakadozottabb lehet a felhőzet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Elsősorban a déli és keleti megyékben várható eleinte még több helyen eső, míg az ország más tájain már csak futó zápor, esetleg hózápor fordulhat elő.

Az északnyugatira forduló szelet elsősorban a Kisalföldön és a Bakonyban kísérhetik viharos széllökések.

Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyékre a széllökések miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A hőmérséklet csúcsértéke 4 és 9 fok között alakul. Késő estére 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a napos időszakokat felhőátvonulások zavarják meg, helyenként záporok, hózáporok kialakulására kell számítani – írja az Időkép. Erős, viharos lesz az északnyugati szél. Délután 2-7 fokot mérhetünk.

Szerdán nyugaton több, keleten kevesebb napsütésre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A nyugati-északnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Délután 1-6 fokot mérhetünk.

Csütörtökön fagypont közelében alakulnak a minimumok, napközben 2 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk. Keleten előfordulhat kevés vegyes halmazállapotú csapadék, de számottevő mennyiségre itt sem kell készülnünk.

Pénteken felhős, napos időszakok válthatják egymást, 6-10 fokig melegszik a levegő. Mindkét napon élénk, erős lesz az északias szél.

Forrás: szmo.hu