Az à table! autentikus francia reggeliző-pékséget és süteményezőt 2011-ben indították el a budai Fény utcai piac mellett. A hálózat mára tíz üzlettel rendelkezik, jellemzően Budapest módosabb részein, például a Hegyvidéken és a Lipótvárosban. 

Az à table! sosem az olcsóságával nyomult, ellenkezőleg: eredeti francia alapanyagokból és technológiákból, na meg a beülős pékségek meghitt hangulatából kovácsoltak brandet igényes közönségüknek. Kis túlzással azt lehet mondani, reggelizőik arculatát laza városi arcok, és laptopjuk mellett kávét kortyolgató üzletemberek határozták meg. 

Hajdu Péter: Két hét alatt váltottunk csatornát 

“Ha valaki két hónapja azt mondja nekem, hogy házhoz szállításban kéne gondolkodni, alighanem azt mondom neki: Ne viccelj! Az à table! filozófiájához szorosan hozzá tartozik a vevőkkel való közvetlen találkozás, a családias hangulat.

Aztán nagyot fordult a világ. Két hét alatt kellett megoldanunk, hogy átálljunk az online megrendelésekre és a házhoz szállításra. A kínálatot is ennek megfelelően módosítottuk, csak olyan tételeket válogatva be, amelyek esetében a szállítás során is tartani tudjuk a minőséget. Unikum, hogy megtartottuk a boltokban már megszokott heti hétnapos szolgáltatást, vagyis nemcsak hétköznapokon, hanem szombaton és vasárnap is friss pékárut, süteményt szállítunk. 

Az éremnek van egy másik oldala is, és ez a vállalkozás működtetése a jelenlegi nehéz helyzetben. Másokhoz hasonlóan számunkra is az egyik legfontosabb feladat a munkaerő megtartása, hűséges pékeink, cukrászaink, üzletvezetőink, felszolgálóink megélhetésének biztosítása. A házhoz szállítás során több dolgozónkból lett maszkos futár. Mindezt felelősségteljesen és derűvel teszik, köszönet jár nekik!

Házhoz lehet vinni a frissen sütött croissant illatát? Muszáj! Mint ahogy azzal is szembe kell néznünk, hogy ugyanúgy, ahogy azelőtt volt, már nem lesz soha. Az új helyzetből kihozni a lehető legtöbbet, legjobbat, ez most a feladat. Ha aztán az élet lassacskán visszatér a megszokott kerékvágásba, és újranyitnak az à table! üzletei, boldogok leszünk. Mint ahogy boldogan tartjuk majd meg az online üzletágat: a kedvező tapasztalatok azt súgják nekem, hogy a vásárlók is ezt akarják majd.”

Mentőöv pékeknek

Hajdu Péter az à table! saját házhoz szállítása mellett szakmaközi összefogást indított. A Karanténkalács weboldalról pékáru-egységcsomagokat lehet házhoz rendelni – megfizethető áron. A kenyereket és kalácsokat helyi pékségek sütik, és önkéntesen viszik házhoz biztonságosan, az „érintésmentes” protokoll szerint. A kezdeményezés kettős célt szolgál: minél több veszélyeztetett embert otthon tartani, a bevételekből pedig munkahelyeket menteni meg magyar kispékségeknél.